Alanyan sää joulukuussa – Lämpimät kelit ja aurinkoinen loma Turkissa!

Alanyan sää joulukuussa tarjoaa lämpimiä kelit ja aurinkoista lomaa Turkissa. Vaikka monet pohjoisen pallonpuoliskon alueet ovat talvella kylmiä ja lumisia, Alanyassa voi nauttia miellyttävistä lämpötiloista ja aurinkoisista päivistä.

Joulukuu on Turkin talvikautta, mutta Alanyassa vuotuinen keskilämpötila joulukuussa vaihtelee välillä 12°C – 18°C. Päivisin lämpötila voi nousta jopa 20 asteen tienoille, kun taas yöllä lämpötila voi laskea noin 10 asteeseen. Merivesi on yleensä noin 18°C lämpöistä, mikä tarkoittaa, että voit pulahtaa mereen ja nauttia raikkaasta vedestä, jos sinulla on rohkeutta!

Alanyan joulukuun sääolosuhteet

Alanyan joulukuussa voit odottaa aurinkoisia päiviä ja vähäistä sadetta. Sademäärä on yleensä noin 120 mm koko kuukauden ajan, mikä tarkoittaa, että sateet ovat lyhyitä ja harvinaisia. Pilvisiä päiviä voi toki esiintyä, mutta aurinko lämmittää edelleen ja luo miellyttävän ilmapiirin lomailijoille. Alanyan rannat ja ulkoilma-aktiviteetit, kuten kävelyretket ja nähtävyydet, ovat erinomaisia vaihtoehtoja joulukuun lomalle.

Pukeutuminen ja varusteet

Joulukuun Alanyan sääolosuhteet edellyttävät kevyempiä vaatteita, mutta illat voivat olla viileitä, joten lämpimämpi kerros kannattaa ottaa mukaan. Kevyet vaatteet, kuten t-paidat ja shortsit, ovat sopivia päiväaikaan, kun taas pitkähihaiset paidat ja housut ovat parempi valinta auringon laskiessa. Kannattaa myös pakata mukaan aurinkorasvaa, aurinkolasit ja hattu suojaamaan auringonpaahteelta.

Mitä tehdä Alanyassa joulukuussa?

Alanyassa on paljon nähtävää ja koettavaa joulukuussakin. Voit tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Alanya linnaan ja arkeologisiin kohteisiin. Voit myös tehdä veneretken Alanyan satamasta ja nauttia kauniista maisemista. Joulukuun sää on myös loistava mahdollisuus käydä shoppailemassa paikallisilla markkinoilla ja tutustua turkkilaiseen kulttuuriin.

Yhteenveto

Alanyan sää joulukuussa tarjoaa miellyttävät kelit ja aurinkoisen loman Turkissa. Vaikka muualla pohjoisella pallonpuoliskolla on talvista ja kylmää, Alanyassa pääset nauttimaan lämmöstä ja aurinkoisista päivistä. Muista pakata mukaan kevyitä vaatteita, aurinkorasvaa ja aurinkolaseja. Joulukuu on myös loistava aika tutustua Alanyan historiallisiin nähtävyyksiin ja kokea turkkilaista kulttuuria.

Artiklen Alanyan sää joulukuussa – Lämpimät kelit ja aurinkoinen loma Turkissa! har i gennemsnit fået 3.1 stjerner baseret på 29 anmeldelser